Βρισηίδα Ανδριώτου: Τα Ονόματα Δεν Είναι Τυχαία

Ας μιλήσουμε λίγο για ονοματοδοσία, με αφορμή την περίπτωση της γνωστής Βρισηίδας Ανδριώτου, τώρα που είναι trending με αφορμή τον υποτιθέμενο χωρισμό της με το Σπύρο Μαρτίκα.

Βρισηίδα λοιπόν…ένα πολύ σπάνιο όνομα. Το οποίο φυσικά δεν ήταν επιλογή της αλλά των γονιών της.

Τι θέλω λοιπόν να πω εδώ; Ότι αν πετύχετε άνθρωπο με πολύ σπάνιο όνομα, τότε κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από ψωνισμένους γονείς. Λίγο δύσκολο να λέγανε τη γιαγιά της Βριδηίδα και να την είπαν έτσι “γιατί το θέλει η παράδοση”.

Συνεπώς η ονοματοδοσία παίζει μεγαλύτερο ρόλο από όσο νομίζουμε και το όνομα δεν είναι απλά ένα όνομα.

Αν ένα άτομο έχει κοινό όνομα τύπου Γιώργος, Μαρία, τότε έχει γονείς που απλά ακολούθησαν την παράδοση και ανακυκλώνουν τα ίδια ονόματα.

Αν έχει διπλό όνομα τότε κατά πάσα πιθανότητα να έχει πιο ανοιχτόμυαλους γονείς και να είναι τα ονόματα και των 2 γιαγιάδων/παππούδων. Διότι η παράδοση επιβάλλει πρώτα το όνομα των γονιών του πατέρα.

Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, το δεύτερο όνομα μπορεί να είναι τάξιμο.

Αν τώρα ένα άτομο έχει Αρχαιοελληνικό όνομα και πιο συγκεκριμένα κάποιο σπάνιο (όχι Λεωνίδας, Αχιλλέας, κτλ που πιθανόν να είναι από παππού), τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει ψωνισμένους γονείς που θέλουν να κάνουν εντύπωση.

Συνεπώς θα μπορούσε να υπάρχει όχι μόνο η φράση “Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.”, αλλά και η φράση “Δείξε μου το όνομα σου, να σου πω ποιοι είναι οι γονείς σου”.

The Sentinel


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *